Je bent nu hier: Home > Collectie > Behang > Kinderkamer

Kinderkamer

De kinderkamer is hét domein voor de kinderen. Hier kunnen ze spelen en komen fantasieën tot leven. Hier leggen wij graag uit hoe u voor elk kind een leuke kinderkamer kan inrichten.

 

Verven:

Kinderen houden van felle kleuren. Met verf kunt u binnen een handomdraai een kamer opvrolijken. Om te voorkomen dat het te overdadig wordt, kunt u ervoor kiezen om één muur te verven. Breng de kleur altijd aan op wand met de meeste lichtinval. Zo komt de kleur goed tot zijn recht. Lichte, zachte kleuren brengen rust én maken de kamer optisch groter. Een felle kleur zorgt juist voor een vrolijke noot. Maar wilt u juist een speciaal effect bereiken? Ga dan voor kleurvlakken. Hierdoor heeft u eigenlijk geen behang meer nodig.

Behang:

Niet zo’n verver? Met een paar banen behang kunt u de kamer een snelle metamorfose geven. Het is  belangrijk dat de slaapkamer van kinderen echt hun eigen plekje wordt. Houdt uw kind van lezen? Creëer dan een fijn leeshoekje met een comfortabele zitplek, veel kussens, een warm vloerkleed en de boekenkast binnen handbereik. Heeft u een (kleine) avonturier in huis? Dan staat een tipi tent garant voor uren speelplezier.  Door een mooie behangposter te gebruiken creëert u in een handomdraai een gezellige kamer waar elk kind met veel fantasie kan spelen. Om te zorgen dat ze ook nog kunnen slapen is het beste om de kamer te verdelen in verschillende plekjes.

Tieners:

Voor tieners is het nog veel belangrijker om een eigen plek in huis te hebben. Ook veranderen tieners nog wel eens van ‘smaak’ en is het dan lastiger om een kamer op thema in te richten. Ga daarom voor een verfkleur in combinatie met een poster of een paar banen behang. Mocht er na een aantal jaar veranderd worden zijn de kosten veel lager.

   

Mocht u advies willen ontvangen over de aankleding van uw kinder- of babykamer dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze interieuradviseur.

Bron: Pinterest en Eijffinger