Je bent nu hier: Home > Collectie > Gordijnen > Ophangsystemen

Ophangsystemen

Na het kiezen van uw gordijnstof zijn de keuzes nog niet op. Kiest u voor een enkele of een dubbele plooi. Misschien wel voor een wave plooi. Maar wat is dit nu en wat is het verschil?

Enkele plooi:

Kiest u voor een enkele plooi dan kiest u voor een minimale plooivorming voor het raam en daarmee voor het kleinste pakket aan de zijkant als de gordijnen geopend zijn.

Een enkele plooi kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Een overweging zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat het dessin van een kinderkamergordijn beter tot zijn recht komt met een enkele plooi. Echter, is een gordijn hoger dan 200 cm, dan heeft een dubbele plooi een mooier resultaat. Dus hoe hoger het gordijn, des te meer plooi er nodig is om het mooi te laten hangen. Een enkele plooi ziet er strak uit en volstaat prima voor een kinder of slaapkamer.

Voor een woonkamer adviseren wij liever een dubbele plooi.

Stofbehoefte is 150% – 200% 

Enkele Retourplooi:
Wat ook voor meer body en dus plooi zorgt, is een retourplooi. In het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt een extra plooi aangebracht, hierdoor vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren.

Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte.

Stofbehoefte is 170% – 220%

Dubbele Plooi / Vlinderplooi:
Een dubbele plooi ook wel vlinderplooi genoemd, kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien.

Voor deze plooi wordt meer stof gebruikt. Gordijnen met een vlinderplooi hangen door meer stofverbruik met een mooie plooival voor het raam.

Stofbehoefte is 200% – 260%

Dubbele Retourplooi:
De dubbele plooi heeft ook een retour variant. Door een extra plooi die in het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt aangebracht, vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren.

Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte.

Stofbehoefte is 220% – 280%

Wave plooi:
Het meest stugge gordijn krijg je met een wave plooi nog strak geconfectioneerd. Een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes vormt de basis voor een strak gordijn. Kies je voor een waveplooi in combinatie met een licht doorlatende stof dan krijg je een strak gordijn met zachte uitstraling.

Wave is een combinatie van runners die d.m.v. koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn en Wave band dat als een breed plooiband aan de bovenkant van het gordijn wordt gestikt. Voor een juiste werking moeten hier ook de speciale Wave haakjes worden toegepast. Door de combi van Runners, Wave band en -haakjes hangt het gordijn in golfvorm onder de rail.

Stofbehoefte is 180% – 240%

Ingeslagen Ringen:
Met een roede en ringen kunt u van landelijk tot strak modern voor een perfect vallend geconfectioneerd gordijn kiezen. De ingestanste ringen worden gelijkmatig verdeeld over de breedte van het gordijn.

De ringen worden met 5 bar druk samengeperst, hierdoor is het ook mogelijk om gordijnen met ringen te voorzien van voeringstof. Alle ringen zijn gemaakt van RVS (roestvast staal) zodat er geen roestvorming ontstaat na het wassen. Het ringengordijn kan eenvoudig en met weinig ruimte naar de zijkant worden geschoven.

Bij verduisterende gordijnen moet je rekening houden dat er door de ringen altijd nog wat licht komt. De ringen zijn in diverse kleuren en maten verkrijgbaar (bijv. 25 en 40 mm diameter binnenzijde ring ).

Stofbehoefte is 200% – 260%

Vouwgordijnen:

Wat we voor de ramen hangen, bepaalt de lichtinval en dus de sfeer in huis. Met een scala aan keuze en nieuwe technologieën, is er voor elke ruimte in huis een geschikte oplossing. Er is steeds meer vraag naar vouwgordijnen. Voor dit product hebben wij een uitgebreide collectie gordijnstoffen beschikbaar.

Fournituren:

Gordijnrails en roedes zijn bij ons verkrijgbaar. Bij de roede collectie heeft u keuze uit verschillende kleuren, diameters en eindknoppen. Zo kiest u een roede die perfect bij uw stijl en gordijn past.

Wij kunnen gordijnrails leveren en compleet monteren tot een lengte van 6 meter. Deze rails kunnen wij ook buigen zodat u geen losse bochten hoeft te plaatsen. Deze losse bochten zorgen altijd voor slijtage van de runners. Bij een gebogen bocht heeft de runner geen obstakels waardoor er slijtage ontstaat.

Wilt u hier verder advies over ontvangen dat zien wij u graag in de showroom. Hier hebben wij verschillende voorbeelden.

Bewaren