Je bent nu hier: Home > Collectie > Verf > Sikkens Rijks kleuren

Sikkens Rijks kleuren

Kleuren uit het Rijksmuseum

Toen het beroemde Amsterdamse Rijksmuseum de kleuren die gebruikt waren door architect Pieter Cuypers in 1880 wilde laten herleven, kwamen ze uit bij Sikkens. Wij zijn officieel leverancier van alle verf en decoratieve producten binnen het Rijksmuseum. In totaal is er meer dan 8000 liter Sikkens verf gebruikt in het gebouw.
Deskundigen van Sikkens stelde een palet van meer dan 60 kleuren samen om het interieur van het museum zo natuurgetrouw mogelijk in zijn oude glorie te herstellen. Het kleurenpalet werd ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van de Stichting Restauratie Atelier Limburg. Sikkens ontwikkelde de kleuren en met deze verf werden de decoraties van Cuypers op de muren van het museum gerestaureerd. Het oorspronkelijke decor is het best bewaard gebleven in de bibliotheek, waar de authentieke karakteristieke elementen goed behouden zijn.

De selectie van 8 nieuwe grijstinten en 17 Cuypers kleuren, die samen met de architecten van het Rijksmuseum zijn ontwikkeld, vormen nu samen de nieuwe collectie Sikkens RIJKS kleuren. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnen muurverven en lakken. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat geringe afwijkingen door de invloed van het producttype, glans en structuur niet volledig te voorkomen zijn. Door glansverschil kunnen sommige kleuren anders worden waargenomen. Wij raden u daarom aan de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te houden.

Neem een kijkje in het Rijksmuseum in Amsterdam om te zien hoe onze speciale reeks Sikkens RIJKS kleuren werd gebruikt om dit beroemde gebouw te helpen herstellen.

Deze kleurstalen zijn identiek aan de kleuren die toegepast zijn in het Rijksmuseum. Kleuren op digitaal beeld wijken echter altijd af van de originele kleur. Ook door het gebruik van verschillende lichtbronnen en spots kan een andere waarneming van de kleur tot stand komen. Wij raden u daarom aan de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te houden. Deze kleurenwaaier kunt u bij ons in de showroom bekijken.