Je bent nu hier: Home > Collectie > Vloeren > Onderhoud van mijn vloer

Onderhoud van mijn vloer

Schoonmaken van je laminaat of pvc vloer

Laminaat en pvc vloeren kunnen niet goed tegen (heet) water. Het water moet bij het schoonmaken lauw of lauwwarm zijn. Zorg dat je de dweil altijd goed uitwringt. De dweil mag vochtig zijn, maar zeker niet kletsnat. Bij een pvc vloer kan het geen kwaad, maar dan moet je de vloer intensiever nadrogen. Bij laminaat zal de vloer gaan opbollen bij teveel water. Let ook altijd op het schoonmaakmiddel dat je gebruikt. Wees hiermee voorzichtig en gebruik nooit teveel. Gebruik daarbij altijd een zachte dweil.

Om krassen te voorkomen dien je de vloer altijd eerst te stofzuigen of vegen. Door achtergebleven zandkorrels kunnen er anders beschadigingen ontstaan. Gebruik daarnaast nooit chloor, ammoniak of schuurmiddelen om je laminaat vloer schoon te maken.


Gebruik Scratch no more onder je meubelpoten en stoelen

Een laminaat of pvc vloer heeft niet heel veel onderhoud nodig maar let op met het plaatsen van (bureau) stoelen, vazen of andere meubelen. Deze kunnen je vloer toch beschadigen. Zeker als je deze vaak heen- en weer schuift. Voor meubelen en stoelen hebben wij scratch no more viltjes. Deze schroef je op houten poten waardoor je goede bescherming hebt voor je vloer. Ook voor holle, gebogen poten en zwenkwielen hebben we een oplossing. Onder vazen en potten adviseren wij ook vilt te plaatsen. Zo staan ze niet in direct contact met je harde vloer.

Wenst u nu meer informatie of bestel nu uw scratch no more onderdelen makkelijk en snel via onze webshop.


Wat je moet doen bij een ongeluk (laminaatvloer)

Het kan zijn dat er onverwachts toch wat fout gaat. Valt de emmer water om tijdens het dweilen? Dan is het belangrijk dat je direct in actie komt, anders gaat de vloer uitzetten. De vloer moet zo snel mogelijk gedroogd worden.

Vlekken zijn soms onvermijdbaar op een vloer. Reinig deze met een laminaatreiniger. Mocht er toch wat omvallen en een kras/deuk veroorzaken? Neem gerust contact op want wij kunnen deze namelijk herstellen.


Wat je moet doen bij een ongeluk (Pvc vloer)

Mocht er toch wat omvallen dan is een pvc vloer in de meeste gevallen tegen bestand. Gebeurt het toch dat er een scherp voorwerp opvalt en een beschadiging geeft dan kunnen wij dit voor u repareren.

Bij vlekken op een pvc vloer kun je deze eenvoudig met een vochtige doek verwijderen. mocht er toch vuil achterblijven dan kun je een beetje pvc reiniger gebruiken.


Tips voor het onderhoud van je laminaat en pvc vloer

Wanneer je let op de volgende punten kan je vlekken zo veel mogelijk uitsluiten.

Zwarte strepen op laminaat of pvc ontstaan door schoenzolen of schoensmeer. Een tip; probeer dit voorzichtig met een gummetje weg te halen.

Wijn, sap of frisdrank dep je op met een keukenrol, en kun je wegpoetsen met water en schoonmaakmiddel voor laminaatvloeren. Bij pvc kun je ook gelijk een vochtige doek gebruiken.

Kaarsvet of kauwgom laat je eerst opdrogen, waarna je het voorzichtig van je vloer afkrabt.

Let bij het verwijderen van een vlek altijd op de naden. Deze moet je niet vergeten. Heb je schoonmaakmiddel gebruikt om een vlek te verwijderen? Ga hier dan nog een keer overheen met een natte doek. Zo zorg je ervoor dat je alles weghaalt.

Wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact op. Wij staan altijd klaar om je te voorzien van gepast advies.


Onderhoud: Tapijt

We kiezen tapijt voor het heerlijk zachte  gevoel en warme uitstraling. Tapijt vraagt net als andere gebruiksvoorwerpen als bijvoorbeeld je kleding of auto, om regelmatig onderhoud. Goed onderhoud is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het is een kwestie van de juiste methode!


De gouden regels zijn:

Houd vuil buiten de deur, met behulp van bijvoorbeeld een rooster of een borstelmat bij de voor- en achterdeur.

Stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat je bij de aanschaf goed adviseren door de leverancier over de onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal Watts.


Reinigingstips:

  1. Vlekken? Geen paniek!

Wist je dat vrijwel iedere “alledaagse” vlek met gewoon schoon water te verwijderen is? Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een witte, katoenen handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlek fixeren.

In de vlekkenwijzer kunt je de stof opzoeken die de vlek veroorzaakt heeft en welke methode je het best kunt gebruiken om de verse of oude vlek aan te pakken.

  1. Misverstanden

Veel vlekken ontstaan door een goedbedoelde maar verkeerde behandeling. Zeephoudende schoonmaakmiddelen (afwasmiddel, wolwasmiddel, groene zeep, ossengal zeep) veroorzaken verkleuringen en halen de vlek in het beste geval slechts tijdelijk weg. Ook bijvoorbeeld het gebruik van zout en witte wijn op rode wijnvlekken is zo’n hardnekkig misverstand.

  1. Handmatig reinigen

Kleine oppervlakken of gedeelten van het tapijt kun je zelf makkelijk reinigen. Gebruik daarbij bijvoorbeeld James Water. Maak een badstof handdoek vochtig met James Water en reinig het tapijt door met grote halen te wrijven (zet niet teveel kracht). Je kunt alle soorten tapijt, ook hoogpolig tapijt, op deze manier reinigen.

Schoonmaken met droog schuim of shampoo wordt afgeraden. De kans is groot dat er kleverige zeepresten achterblijven, die versneld weer vuil aantrekken.

De benodigde artikelen van James zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel.

  1. Professioneel reinigen

Bij de ‘grote beurt’ wordt het gehele tapijt gereinigd. Wij adviseren je deze intensieve reiniging over te laten aan de specialist. Zij gaan grondig en veilig te werk en bieden garantie op een optimaal resultaat. Maak gerust een afspraak

Vaak wordt gedacht dat een eenmaal gereinigd tapijt “vuil aantrekt”. Dat is niet waar. Na een professionele reiniging- uitgevoerd door de vakman- blijven er geen zeepresten achter in het tapijt.

  1. Persoonlijk onderhoudsadvies

Vraag hier een persoonlijk onderhoudsadvies aan voor uw tapijt. Komt u er niet uit? Wij zoeken het graag voor u uit.