Je bent nu hier: Home > Collectie > Vloeren > Parket – Hollandsche Vloeren

Parket – Hollandsche Vloeren

Hollandsche Vloeren® is meer dan een gewone vloer: met deze collectie hebben wij dé blikvanger voor  in uw huis. Dit A-merk staat voor eerlijke, natuurlijke eiken vloeren. Hiermee koopt u minimaal 30 jaar woonplezier van een vloer met een perfecte pasvorm.

Met de 24 soorten eiken vloeren heeft u keuze uit planken- en visgraatvloeren. De zes gerookte vloeren in 22 cm brede delen zijn nagenoeg spintvrij. Alle vloeren zijn 13 mm dik en bestaan uit een onderlaag van 9 mm dik watervast verlijmd berkenmultiplex met daarop een toplaag van ca. 4 mm dik eiken. De planken hebben vaste lengtes van 195 of 240 cm. Ieder pak bevat 6 planken, waarvan 1 of 2 ‘gebroken’ delen. Deze vloeren hebben een constante kwaliteit.

Naast het eventueel roken bestaat de afwerking van Hollandsche Vloeren® uit twee lagen: een grondeerlaag (eventueel in kleur) en een toplaag (altijd een naturel beschermlaag). Uiteraard wordt deze in de fabriek direct UV-gedroogd, waardoor de vloer direct volledig belastbaar is. De vloeren zijn kant-en-klaar en behoeven na het plaatsen geen nabewerking.

Met een thermische weerstand van 0,080 m2 K/W zijn Hollandsche Vloeren® uitermate geschikt voor vloerverwarming. Deze worden dan altijd vast verlijmd. Voor een juiste plaatsing dient u de aanwijzingen van de vloerverwarmingsproducent op te volgen. Bij zwevende plaatsing, uitsluitend mogelijk bij planken, zal er een ondervloer onder gelegd worden.

Onze Hollandsche Vloeren zijn Cradle to Cradle-gecertificeerd cradle to cradle

De filosofie achter dit internationaal erkende milieukeurmerk is dat alle materialen van een product kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen. Bij een Cradle to Cradle-certificering wordt een product beoordeeld op: de samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik, het gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. Hollandsche Vloeren® scoort op alle fronten goed. Met een Hollandsche Vloer® maak je je sterk voor duurzaamheid en help je mee ontbossing te voorkomen zodat dieren en planten hun leefgebieden behouden!