Je bent nu hier: Home > Collectie > Zonwerend raamfolie

Zonwerend raamfolie

ZONWERENDE GLASFOLIE

Nieuwe gebouwen lijken uitsluitend van glas te zijn gemaakt … Dit heeft het voordeel van een zeer helder beeld, maar er zijn ook nadelen zoals hitte, UV-straling en/of te veel licht. Ervaart u dit thuis ook?

Decorette Elburg en Sneek heeft hiervoor een passende oplossing in de vorm van glasfolie. Door montage van dit folie is het mogelijk een groot deel van de warmte, licht en UV-straling te weren waardoor een betere leefomgeving ontstaat en dat terwijl het zicht naar buiten niet wordt belemmerd. Door de weerspiegelende functie zal het de schittering van zonlicht op uw computer beeldscherm worden verminderd. Dit is weer een rustgevend gevoel voor de ogen.

Naast het “gewone” zichtbare licht van de zon straalt deze ook ultraviolet licht uit. Afgekort UV  en is een elektromagnetische straling dat niet zichtbaar is voor het menselijk oog. UV heeft een aantal positieve effecten op de mens. Door middel van UV-straling produceert de huid vitamine D die essentieel is voor een goede botvorming.

Maar … een langdurige blootstelling aan UV-straling is zeer zeker niet goed. Op lange termijn blootstelling aan UV-straling versnelt huidveroudering en het optreden van huidkanker. Elk jaar krijgen ongeveer 25000 Nederlanders huidkanker, van wie ongeveer 100 sterven. Blootstelling aan UV-straling van de zon is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak … Gedurende de laatste twee decennia is de UV-straling in Europa aanzienlijk verhoogd. In Noordwest-Europa, waaronder Nederland, de stijging is het grootste, met 10-11%. Hoofd oorzaak het dunner worden van de ozonlaag. Ultraviolette straling beïnvloedt niet alleen de gezondheid van de mens. UV-straling verzwakt en bleekmiddelen materialen zoals verven en kunststoffen.

Onze glasfolies filteren tot 99% van de UV-stralen. Dit beschermt uzelf tegen de overdosis aan UV-straling en vermindert de veroudering of verkleuring van uw interieur. Het glasfolie bestaan uit een polyester film met een of meer opgedampte metaallagen, die warmte en lichtstralen van de zon te reflecteren.

Afhankelijk van het aantal metaaldeeltjes per cm², wordt meer of minder warmte en / of zonlicht gereflecteerd. Deze lagen geven tot 79% van de warmte en maximaal 99% van het licht, afhankelijk van de soort film.

het folie bestaat in een groot aantal kleuren, afhankelijk van het type opgedampte metaal.

We noemen u de voordelen:

– Geen onderhoud

– Geen controle

– Snelle montage door professionals

– Geen visie obstructie van binnenuit

– Goedkoper dan conventionele zonwering

– Besparing op energiekosten

Bent u nog niet overtuigd? Vraag naar de mogelijkheden van een proef plaatsing !NEUTRAL 65-500x500