Je bent nu hier: Home > Nieuws > Onze tips voor uw interieur > Gordijnen

Gordijnen

In de wintermaanden is het natuurlijk heerlijk om binnen te vertoeven met een kop warme chocomel en een dekentje op de bank. Om je huis extra sfeervol te maken is dit volgens ons de beste periode om te denken over nieuwe gordijnen. Ze zorgen voor een warme en knusse uitstraling in je huis. En als je dan toch nieuwe gordijnen neemt, denk dan ook eens na over het voeren hiervan. Dit heeft namelijk een hoop voordelen voor bijvoorbeeld:

  • de levensduur van je gordijnen, de temperatuur en het geluid in je woning!
  • Het isolerende effect van het voeren van je gordijnen is groot. Vooral zwaardere voeringsstoffen leveren directe energiewinst op. Ze houden niet alleen de koude buiten, maar ook de warmte binnen! En in de zomer gebeurt natuurlijk het tegenovergestelde.
  • Ook zorgen ze voor een geluiddempend effect. Woon je aan een drukke weg? Of is er juist een speelplein voor de deur? Met gevoerde gordijnen zal het geluid aanzienlijk verminderen.
  • Als geluid en muziek in je huis niet fijn klinken, dan kan dit liggen aan de akoestiek. Woorden echoën en de muziek komt niet tot zijn recht. Gevoerde gordijnen zorgen ook hierbij voor een enorme verbetering.
  • Ook heeft elke stof helaas last van verkleuring bij daglicht, en de ene stof nog erger dan de andere. Hierdoor kunnen er kleurverschillen in het gordijn ontstaan, en het verkort ook de levensduur van je gordijnen. Met een voering ga je deze verkleuring tegen, omdat deze het daglicht opvangt en het gordijn daardoor beschermt.
  • Gevoerde gordijnen hangen veel mooier, voller en chiquer.

gordijnensmall_verduisterend