Je bent nu hier: Home > Nieuws > Onze tips voor uw interieur > Behangtips Deel 2

Behangtips Deel 2

Gemakkelijke zelf behangen met vlies behang

Neem een goede plattegrond mee naar de winkel waarin de maten vermeld staan. Dan rekenen wij graag voor je uit hoeveel behang je nodig hebt. Aan de gang:

Controle vooraf:

 1. Lees voor dat je gaat behangen altijd goed het etiket en verwerkingsvoorschrift van de rol.
 2. Let op het eventuele patroon en of er normaal of gestort behangen moet worden.
 3. Zorg er voor dat je muur schoon, droog, en vlak is.
 4. Let op! Vliesbehang heeft geen rug en bij licht behang kan de kleur van de achterwand doorschijnen. Dus zorg dus dat de wand egaal van kleur is.
 5. Wanneer je een nieuwe wand gaat behangen lijm deze dan altijd voor om extreme zuiging tegen te gaan. Dit kan met voorstrijk of een verdunde behanglijm. Het liefst een dag van tevoren.

Plakken:

 • Gebruik alleen de lijm die Decorette adviseert.
 • Houdt u aan het verwerkingsvoorschrift en gebruik alleen professioneel gereedschap. Wij hebben een compleet assortiment, immers goed gereedschap is het halve werk.
 • Met vliesbehang smeer je alleen de wand in met behanglijm.
 • Verwijder Eventuele lijmvlekken direct (voordat de lijm is opgedroogd) na het plaatsen van elke baan. Doe dit met een zachte natte spons en werk hierbij de gehele baan af. Werk telkens een muur volledig af voordat je aan de volgende muur begint.

Vliesbehang kan niet krimpen, tijdens het behangen het vliesbehang niet duwen of uitwrijven,
hierdoor ontstaan openstaande naden tijdens of na het drogingsproces. Vlij de banen tegen elkaar aan. Zit een baan niet goed, trek hem dan voorzichtig los en plak hem opnieuw. Zorg hierbij altijd voor voldoende lijm op de muur.

Controle tijdens en na het plakken

 • controleer het resultaat na het plakken van 3 banen. wanneer er zichtbare fouten te zien zijn plak dan niet door en breng ons dit op de hoogte. Alleen dan kan er nog wat aan gedaan worden. Maak eventueel digitale foto’s die aan de fabrikant getoond kan worden.
 • Gooi de foute banen en of rollen niet weg, maar lever ze weer in. Deze dienen wij ook terug te sturen naar fabrikant.
 • Vaak vraagt de leverancier daarbij om het etiket van de rol. Bewaar deze daarom altijd tot de klus geklaard is. Ook handig als je toch hetzelfde behang nog bij moet bestellen.
 • Spoel na het behangen het gereedschap af met warm water en droog het af. Zo gaat je gereedschap langer mee en kun je het bewaren voor de volgende klus.

small_behangwerkbehangbehangwandposterDecorette-Feelgood-Behang-1